Skip links

Sıkça Sorulan Sorular

Güvenle Seyahat Edin, Vizeleri Bize Bırakın!

Schengen, Avrupa Birliği ile bağlantılı olmasına karşın aynı Euro gibi bağımsız bir oluşumdur. İngiltere, İrlanda, Kıbrıs, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkeler her ne kadar Avrupa Birliği’ne üye olsalar da, Schengen’e tabi değillerdir. Bunun yanında Norveç ve İzlanda ülkeleri AB üyesi olmamasına karşın anlaşmaya dahildir.
Bu belgeler, seyahat nedeninize ve iş durumunuza bağlı olarak değişmektedir. gerekli evrakları inceleyebilirsiniz. Bilgi için Vize Danışmanlık Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
En çok hangi ülkede kalacaksanız o ülkenin vizesine başvurmanız temel kuraldır. Ancak kolayca vize alabileceğinizi düşündüğünüz ülkenin schengen vizesine de başvurabilirsiniz.
Elbette geçerlidir. Fakat vizeyi giriş hakkınızın olduğu ilk ülkede kullanmadıysanız, giriş yaptığınız ülkenin sınır polisi size sorular sorabilir. İlk giriş hakkınızın olduğu ülkeye de gideceğinizi söylemeniz ya da ispatlamanız istenebilir. Net ve anlaşılır bir açıklama yaparsanız sorun çıkmaz.
Edilmez. Schengen ülkelerine bir kez girdikten sonra çıktığınız ana kadar vize kontrolü yapılmaz. Yalnızca havayou geçişlerinde güvenlik amacıyla kontrol edilebilir.
Bu, ülkelere ve sezona göre değişiklik gösteren bir şeydir. Schengen vizesi için tüm ülkelerin 90 gün boyunca vizeyi bekletme hakkı vardır ancak çok özel durumlar dışında en kısa sürelerde tamamlanır.
Belirlenmiş ebatlarda, bir insanın tam karşısından çekilen fotoğraftır. Bazı ülkelerin istedikleri ölçü farklı olabilir. Nereye gidilecekse, o ülkenin istek ve koşuluna göre çektirilmelidir. Bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bir ülkeye girmeniz için verilen çoklu giriş/çıkış hakkıdır. Vizenizin geçerli olduğu süre içerisinde tekrar vizeye başvurmadan o ülkeye giriş/çıkış yapabilme hakkıdır.
Vizenizin olduğu ülkeye yalnızca bir defa girebilme hakkınız var demektir. İkinci defa, vizeniz olsa bile, giremezsiniz.
Vizenizin verildiği ülkeye bir kez giriş gerçekleştirdikten sonra, geçerli olduğu süre boyunca ikinci kez de vize almadan girebiliyor olma hakkınız demektedir. Fakat ikinci kez çıkış yaptıktan sonra tekrar giremezsiniz.
Vizenizin olduğu ülke ya da bölgede sadece 90 gün kalabilirsiniz demektir.
Hesabınızda ne kadar çok bakiye olursa vize başvurunuz için o kadar iyi olacaktır. Ayrıca bu ülkenden ülkeye farklılık gösterir. Hesabınızda en 5000 TL olması vizeye red alınmaması açısından yeterli olacaktır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Dilediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Eksiklerinizi giderip aynı gün içinde bile başvuru yapabilirsiniz.
Sorun olabilir ancak çok riskli bir durum oluşturmaz. Ne zaman ve hangi sebeple reddedildiğinizi açıklarsanız sıkıntı olmaz. Sadece gelebilecek sorulara hazırlıklı olmanız gerekiyor.
Vizenizi başvurduğunuz dönemdeki toplumsal olaylara göre değişiyor. 11 Eylül sonrasında bir süre kısıtlansa da tekrardan 10 yıl verilmeye başlanmış.
Çok Nadiren de olsa havaalanlarında geri çevirme olayları olabiliyor ama bu çok çok nadir olan bir durumdur.
Evet, zorunludur. Bulunduğunuz ülkeden giriş ve çıkışta çoğunlukla kaşe vurulur. Ancak Türk pasaport polislerine vurmamalarını söylerseniz bunun için hakkınız bulunuyor. (Avrupalı Türklerin, kısa tatillerinde yardımcı olmak için yapılmış bir istisna) Ancak Lübnan – İsrail; İran – ABD gibi karşılıklı giriş yasağı kararı olan yerler hem kaşe vuruyor, hem de kaşeniz varsa ülkeye almıyor.
Ülkelere ve o anki kur fiyatlarına göre değişebilir. Vize Danışmanlık Merkezimiz ’den güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.
Yerel resmi makamlardan vizenizin geçerlilik süresini uzatabilirsiniz. Ya da bir sonraki vize başvurunuz için olumsuz olmasını göze alıp ülkeden çıkışta cezasını ödeyebilir, 2 günlük hapis cezası alabilirsiniz.